Woeps

Voor de ouders:

Veel ouders vragen zich in de nazomer af “Wat is in hemelsnaam de zin van de wesp?” De wesp laat je constant alert zijn op je kind die lekker buiten aan een ijsje loopt te likken. Even ontspannen op een terrasje zitten met een drankje is er voor velen ook niet bij ...

De wesp vangt tot augustus insecten voor zijn kroost en gaat daarna vakantie vieren door zich met fast-food maaltijden te voeden. Onze maaltijden ...! De wesp ruimt ook de troep op in de natuur en is te vinden bij dode dieren en rommelige plekken.

Op de een of andere manier lijken wespen juist aangetrokken te worden door de mensen die erg onrustig of bang zijn van de aanwezigheid van een wesp ... Stralen die mensen iets uit,of scheiden die mensen iets uit (angstzweet), dat aantrekkelijk is, of herkenbaar voor een wesp? Heeft een wesp iets met onrust, angst of agressie?

In dit verhaaltje probeer ik een beetje door te dringen in het wezen van de wesp en probeer zijn aanwezigheid te accepteren. Misschien helpt de sympathieke Woeps ons om angst om te zetten in voorzichtigheid ... Misschien lukt het ons dan ook om deze houding aan onze kinderen door te geven, zodat het leuker wordt om buiten te zijn in de prachtige maand augustus ...

Ook vraag ik mij af of het toeval is dat de wesp aangetrokken wordt door voedingsmiddelen, waarvan veel moeders ervaren dat het onrust in hun kind veroorzaakt. (al is de invloed van kleurstoffen en suikers op gedrag nog niet wetenschappelijk bewezen).

Misschien is verhaaltje van Woeps ook een steuntje in de rug bij het volhouden van een bewuste  keuze voor natuurlijke voeding. Voor ouder en kind!

Een heerlijke ontspannen nazomer buiten toegewenst!

  • Tekst en tekeningen: Edith van Poppelen
  • Copyright© 2001-2006 Onder de Appelboom
© Copyright Scheppenderwijs   |  Login  |  realisatie WebSpinner en ictineo  |  Contact